Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:
Ny Affald-til-Jord bekendtgørelse i høring
Publiceringsdato uden tid:
13-02-2018
Intro:
Seneste revision af ”Slambekendtgørelsen” skete efter 11 års venten. 
Brødtekst:

Denne gang skulle der kun gå 6 måneder, inden en revideret udgave af ”Affald-til-Jord” er blevet sendt i høring. Og godt for det – for der er et par interessante præciseringer i det nye udkast.

Fysiske urenheder

Den væsentligste årsag til den hurtige revision er nok, at specielt Biogasbranchen har presset på for at få grænseværdier for ”fysiske urenheder” i de produkter, der leveres til biogasanlæg. Et ønske, der er blevet yderligere aktuelt, efter at en større andel af den kildesorterede organiske dagrenovation skal gå til biogas. Her vil grænseværdier være med til at sikre, at kvaliteten ikke forringes pga. indhold af plastik, glas, sten, metal mv. Grænseværdier, vi i HedeDanmark hilser velkomne!

Indberetning af udspredningsarealer

Det har altid været sådan, at man forud for udbringningen på landbrugsjorden skulle udarbejde en anmeldelse til kommunen. Det skal man stadigvæk. Tidligere var det sådan, at man efter udspredningen skulle fremsende informationer til kommunen om, at udbringningen var sket. Der lægges op til, at dette ikke er nødvendigt fremover. Dette bakker HedeDanmark op om, da denne ”efterleveringsmeddelelse” har været en unødig papirgang.

Sidst – men ikke mindst – så er ordet ”Slambekendtgørelsen” afgået ved døden. Fremover skal bekendtgørelsen omtales ”Affald-til-Jord” bekendtgørelsen.

Revisionen af bekendtgørelsen er i høring til d. 2/3. Hele høringsudkastet og bilagene hertil kan ses her.

Kontakt / Forfatter:
Erik Ervolder Olesen
Erik Ervolder Olesen
Miljøfaglig konsulent
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

Tilmeld dig vores
elektroniske nyhedsbrev

Tilmeld
 

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Rho 3, Søften, 8382 Hinnerup | Linnés Allé 2, 2630 Taastrup | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker