Du er her: Forside /
Til nyhedsoversigten
Overskrift:
HedeDanmark kan nu levere certificeret biomasse til danske biogasanlæg
Publiceringsdato uden tid:
16-04-2019
Intro:
Der bliver bygget flere og flere biogasanlæg i Danmark. Og det er godt. På den måde kan der produceres grøn energi (biogas) af husdyrgødning og en række restprodukter fra blandt andet fødevareindustrien.
Brødtekst:

HedeDanmark har gennem en lang årrække været leverandør af restprodukter til biogasanlæggene, hvorved der produceres klimavenlig energi - samtidigt med at vi recirkulerer næringsstofferne tilbage til landbruget. Ressourcerne bliver på den måde brugt helt optimalt.

Efterspørgsel efter bæredygtige restprodukter
I de seneste år er der opstået en efterspørgsel efter dokumentation for, at restprodukterne til biogas nu også kan anses som råvare til bæredygtig energi. Sat på spidsen ønskes det f.eks. ikke, at der laves biogas, hvis gassen produceres af palmeolie, der er produceret i områder, hvor regnskoven er fældet og plantagedrift opstartet. Det er ikke bæredygtigt.

HedeDanmark nu ISCC-certificeret til at håndtere bæredygtige restprodukter
HedeDanmark har i over 150 år arbejdet med bæredygtighed. Derfor er det helt naturligt, at vi nu også kan kalde os bæredygtighedscertificeret inden for biogas. Vi er netop blevet ISCC-certificeret (International Sustainability and Carbon Certification). Hvis de restprodukter, vi håndterer, lever op til en række krav – og vi (som nu) kan dokumentere, hvorledes vi håndterer dem, så vil det være muligt at blive omfattet af vores certificering.

Så har dit biogasanlæg en fordel i at modtage certificerede restprodukter, så kontakt os gerne.


 

 

Kontakt / Forfatter:
Erik Ervolder Olesen
Erik Ervolder Olesen
Fagspecialist
Vis Spot 1 - Højre kolonne:

 

Tilmeld dig vores
elektroniske nyhedsbrev

Tilmeld
 

Følg HedeDanmark på de sociale medier

Se bl.a. billeder, video og nyt fra det grønne område.

© HedeDanmark a/s | Rho 3, Søften, 8382 Hinnerup | Linnés Allé 2, 2630 Taastrup | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker