Du er her: Forside /
kostald-foder-til-kvæg-655-120

Mask – fibre og protein til kvæg

Mask stammer fra ølproduktionen og er det biprodukt, som frasorteres, inden der tilsættes gær i bryggeprocessen. 

Efter maltning skal indholdet i maltbyggen gøres tilgængeligt, og det sker ved tilsætning af vand efterfulgt af opvarmning, hvor kornets egne enzymer frigiver næringsstofferne. Processen afsluttes med kogning, hvor alle enzymer inaktiveres, og herefter går den flydende del videre i processen og tilsættes gær. Hele processen er omfattet af strenge krav til bl.a. hygiejne, og masken er ikke blandet med andre produkter. Mask er en non-GMO råvare.

Mask-i-trailer-small

Fordøjelige fibre og lettilgængelige næringsstoffer
Mask er rig på fordøjelige fibre, som gavner vommiljøet og har et middelhøjt indhold af protein. Den vandige del af masken indeholder lettilgængelige næringsstoffer, som koen har stor gavn af. Maskens konsistens gør den velegnet til blanding i mixervogn, hvor det binder de tørre ingredienser. Mask er let at passe ind i foderplanen og kan nedbringe andelen af korn, roepiller og lignende råvarer. Anbefalet tildeling op til 10 kg/dyr/dag afhængigt af foderplanens øvrige komponenter.
 

Analyse

 ParameterAnalyseresultat
 Tørstof 23,5 %
 Råaske 3,3 %
 Råprotein 20,5 %
 aNDF 47,5 %
 Foder pr. FE (NorFor) 4,93 kg/FE


Holdbarheden af frisk mask er ca. to uger. Alternativt kan masken ensileres. Mask er normalt stabelbart i en højde af ca. 1,50 m og bør opbevares på fast støbt underlag. Der er under normale omstændigheder intet saftafløb.

Mask kan leveres hele året i områderne Sjælland, Lolland, Falster, Fyn, Sønderjylland og Midtjylland.

Kontakt os og få mere
info eller bestil mask nu:

Niels K. Seidenfaden
Projektleder
Niels K. Seidenfaden
40 43 25 47
nise@hededanmark.dk
-

Film om genanvendelse
Klik på billedet for at høre og se, hvordan HedeDanmark genanvender restprodukter til gavn for klima, miljø og natur.

© HedeDanmark a/s | Rho 3, Søften, 8382 Hinnerup | Linnés Allé 2, 2630 Taastrup | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker