Du er her: Forside /
heste-foder-655-120

Maltspirer – en billig alternativ proteinkilde til kvæg, svin og heste

Maltbygspirer opstår i forbindelse med produktion af malt til ølbrygning. 

Maltbyg tilsættes vand, hvorved maltprocessen starter, og maltbygspiren begynder at gro. Herefter standses processen ved at nedtørre maltbyggen til ca. 5 % vand, og maltbygspirerne frasorteres. Det er disse maltbygspirer, der er velegnet til foder. Maltbygspirerne er under hele processen omfattet af strenge krav til bl.a. hygiejne, og de er ikke blandet med andre produkter.

Maltspirer fra HedeDanmark er presset i piller, så de er lette at håndtere, har en høj vægtfylde og samtidig en øget holdbarhed.

 

OBS: Vi kan p.t. desværre ikke tilbyde maltspirer. Det er ukendt, hvornår vi kan levere igen. Kontakt os nu for at høre om andre muligheder.Maltspirer til foder

Maltspirer er en non-GMO råvare. Spirer er generelt kendt for at have en høj fordøjelighed, og dette er også gældende for maltspirer. Indholdet af protein ligger stabilt på et middelhøjt niveau, og sammensætningen af aminosyrer er god.

Højt indhold af protein og fibre
Maltspirer er velegnet som erstatning for proteinråvarer som f.eks. sojaskrå, rapsskrå eller tilskudsfoder. Ud over indholdet af protein er der et højt indhold af fordøjelige fibre, som har en gavnlig effekt på tarmsundheden. Maltspirer kan anvendes til kvæg, svin og heste under forudsætning af, at foderplanen tilpasses de valgte fodermidler. Pillerne kan udfodres som eneste foder eller blandes i mixervognen. Smagbarheden er rigtig god, og maltspirer kan med fordel benyttes til at modvirke nedsat ædelyst hos bl.a. søer.
 


Analyse

 ParameterAnalyseresultat
 Tørstof > 92 %
 Råaske 6,4 %
 Råprotein 29,2 %
 Råfedt 2,3 %
 Træstof 129 g/kg ts
 aNDF 37,7 %
 Foder pr. FE (NorFor) 1,10 kg/FE


Maltspirer skal opbevares tørt og ikke for varmt.

Film om genanvendelse
Klik på billedet for at høre og se, hvordan HedeDanmark genanvender restprodukter til gavn for klima, miljø og natur.
Download vores brochure
Kunde_brochure_thumb.jpg

© HedeDanmark a/s | Rho 3, Søften, 8382 Hinnerup | Linnés Allé 2, 2630 Taastrup | CVR 27623549 | Kontakt os | Cookies og privatlivspolitikker